Cancerul la ochi: o amenințare infricosătoare pentru vederea ta

Cancerul la ochi, cunoscut și sub denumirea de cancer ocular, este o afecțiune rară, dar extrem de periculoasă care poate pune în pericol vederea și sănătatea ochilor. Acest articol se concentrează pe informații vitale despre cancerul la ochi, inclusiv cauze, simptome, diagnostic, tratament și prevenire.

Ce Este Cancerul la Ochi?

Cancerul la ochi se referă la dezvoltarea anormală a celulelor canceroase în sau în jurul ochilor. Acest tip de cancer poate afecta diferite părți ale ochiului, inclusiv retină, cornee, iris sau globul ocular în sine. Una dintre cele mai grave forme de cancer ocular este melanomul ocular, care poate avea consecințe devastatoare asupra vederii și poate duce la metastaze în alte părți ale corpului.

Cauzele cancerului ocular

Cauzele exacte ale cancerului ocular nu sunt complet înțelese, dar există anumiți factori de risc care pot crește probabilitatea dezvoltării acestei afecțiuni. Acești factori de risc includ:

 • Ereditatea – Dacă ai membri de familie care au avut cancer ocular, riscul tău poate fi mai mare.
 • Expunerea la radiații – Expunerea prelungită la radiații ultraviolete sau radiații ionizante poate crește riscul de cancer ocular.
 • Vârsta – Riscul de cancer ocular crește odată cu înaintarea în vârstă.
 • Alte boli oculare – Unele boli oculare preexistente pot crește probabilitatea dezvoltării cancerului ocular.

Simptomele cancerului la ochi

Cancerul la ochi poate prezenta o varietate de simptome, care pot varia în funcție de tipul și stadiul bolii. Printre simptomele comune se numără:

 • Pierderea vederii sau vedere încețoșată.
 • Senzația de corp străin în ochi.
 • Modificări ale culorii ochiului.
 • Roșeață, inflamație sau senzație de presiune în ochi.
 • Lacrimare excesivă sau secreție oculară anormală.

Diagnosticul și tratamentul

Pentru diagnosticul cancerului ocular, medicul oftalmolog va efectua mai întâi un examen ocular detaliat și va lua în considerare istoricul medical al pacientului. Dacă există suspiciuni de cancer ocular, se pot efectua următoarele teste:

Teste de Diagnostic Descriere
Biopsie Se prelevează o mică mostră de țesut ocular pentru analiză sub microscop.
Ecografie oculară Se utilizează ultrasunete pentru a obține imagini detaliate ale ochiului.
Tomografie computerizată (CT) sau rezonanță magnetică (RMN) Imagini detaliate ale ochiului pentru evaluarea extinderii cancerului.

Tratamentul cancerului la ochi depinde de tipul și stadiul bolii. Opțiunile de tratament pot include radioterapie, chirurgie pentru îndepărtarea tumorii sau chiar transplant de cornee. Este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a decide cea mai potrivită modalitate de tratament în cazul dumneavoastră.

Prevenirea cancerului ocular

Cu toate că nu există modalități garantate de prevenire a cancerului ocular, există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a reduce riscul:

 • Protejați-vă ochii de expunerea excesivă la soare, purtând ochelari de soare cu protecție UV.
 • Efectuați examene oftalmologice regulate pentru depistarea precoce a problemelor oculare.
 • Evitați fumatul și limitați expunerea la substanțe chimice toxice care ar putea afecta ochii.

În concluzie, cancerul la ochi reprezintă o amenințare serioasă pentru vederea și sănătatea dumneavoastră. Este crucial să fiți conștienți de simptomele acestui tip de cancer și să căutați ajutor medical imediat în caz de suspiciune. Cu diagnosticul precoce și tratamentul corespunzător, este posibil să se obțină rezultate favorabile.

Cancerul la ochi poze

Cum Arată Cancerul Ocular?

Cancerul ocular poate avea aspecte variate, iar imagini detaliate pot fi obținute prin metode de diagnostic precum ecografia oculară sau tomografia computerizată.

Tumora în spatele ochiului

Ce Este o Tumoră în Spatele Ochiului?

Tumora în spatele ochiului se referă la o creștere anormală a țesutului sau celulelor în zona posterioară a ochiului. Aceasta poate fi benignă sau malignă și necesită evaluare și tratament medical.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu