Durere în partea stângă în sarcină

Sarcina este o perioadă minunată și emoționantă pentru multe femei, dar poate veni și cu unele inconveniente și neliniști. Printre acestea, durerea în partea stângă poate fi una dintre preocupările comune pe care femeile însărcinate le întâmpină.

Cauze posibile ale durerii în partea stângă în timpul sarcinii

Durerea în partea stângă în timpul sarcinii poate avea diverse cauze, iar este important să discutați orice nelămuriri cu medicul dumneavoastră obstetrician sau ginecolog. Unele dintre cauzele comune ale durerii în partea stângă în timpul sarcinii pot include:

 • Intinderea ligamentelor: Pe măsură ce uterul dumneavoastră se extinde pentru a găzdui bebelușul în creștere, ligamentele care susțin uterul pot deveni întinse, ceea ce poate cauza disconfort sau durere în partea stângă.
 • Creșterea uterului: Pe măsură ce bebelușul dumneavoastră crește, uterul dumneavoastră se extinde și poate exercita presiune asupra organelor din apropiere, cauzând durere în partea stângă.
 • Constipație: Constipația este comună în timpul sarcinii și poate cauza durere sau disconfort în partea stângă a abdomenului.
 • Probleme digestive: Unele femei gravide pot experimenta probleme digestive, cum ar fi arsurile la stomac sau gazele, care pot provoca durere în partea stângă.
 • Colică renală: O infecție sau piatră la rinichi poate provoca durere în partea stângă a abdomenului, care poate iradia în spate.

Când să contactați medicul

Este important să comunicați cu medicul dumneavoastră dacă experimentați durere severă sau persistentă în partea stângă a abdomenului în timpul sarcinii. De asemenea, ar trebui să contactați medicul dacă sunteți îngrijorată de durerea dumneavoastră sau dacă aveți alte simptome asociate, cum ar fi sângerare vaginală, febră sau greață severă și vărsături.

Gestionarea durerii în partea stângă în timpul sarcinii

Există unele măsuri pe care le puteți lua pentru a gestiona durerea în partea stângă în timpul sarcinii:

 • Odihniți-vă: Luați-vă timp să vă odihniți și să vă relaxați, deoarece stresul poate agrava disconfortul.
 • Aplicați căldură sau frig: Utilizarea unei perne de încălzire sau a unei comprese reci poate oferi ușurare temporară pentru durerea abdominală.
 • Stați hidratată: Asigurați-vă că beți suficientă apă pentru a preveni constipația și alte probleme digestive care pot agrava durerea în partea stângă.
 • Stați în mișcare: Exercițiile ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau yoga pentru gravide, pot ajuta la menținerea flexibilității și la ameliorarea durerii.

În timpul sarcinii, durerea în partea stângă poate fi destul de comună și poate avea diverse cauze, de la întinderea ligamentelor la probleme digestive. Este important să comunicați cu medicul dumneavoastră pentru a evalua orice durere sau disconfort și pentru a primi îndrumări adecvate privind gestionarea simptomelor.

Întrebări frecvente

Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine durerea în partea stângă în timpul sarcinii, iată câteva întrebări frecvente și răspunsurile corespunzătoare:

Întrebare Răspuns
Care sunt cauzele comune ale durerii în partea stângă în timpul sarcinii? Există mai multe cauze posibile, inclusiv întinderea ligamentelor, creșterea uterului, constipația și problemele digestive.
Cum pot diferenția durerile în partea stângă în timpul sarcinii de alte tipuri de dureri abdominale? Este recomandat să discutați orice durere neobișnuită cu medicul dumneavoastră obstetrician sau ginecolog pentru evaluare și îndrumare adecvată.
Când ar trebui să contactez medicul despre durerea în partea stângă? Dacă experimentați durere severă sau persistentă, sângerare vaginală, febră sau alte simptome asociate, ar trebui să contactați imediat medicul dumneavoastră.

Alte resurse și recomandări

Pentru informații suplimentare și sfaturi despre gestionarea durerii în partea stângă în timpul sarcinii, puteți consulta și alte surse de încredere, precum:

 • Asociația Americană de Obstetrică și Ginecologie (ACOG)
 • Societatea Americană de Medicină Obstetrică și Ginecologie (SMOG)
 • Forumuri online și comunități pentru mame și viitoare mame


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu