Dureri pelvine in sarcina

Durerile pelvine în timpul sarcinii pot fi un simptom comun întâlnit de multe femei însărcinate. Acestea pot varia în intensitate și pot fi cauzate de o serie de factori legați de schimbările fiziologice specifice acestei perioade.

Cauzele durerilor pelvine în sarcină

Există mai mulți factori care pot contribui la apariția durerilor pelvine în timpul sarcinii. Printre acestea se numără:

 • Creșterea în greutate: Pe măsură ce sarcina avansează, creșterea în greutate poate exercita presiune asupra pelvisului, determinând apariția durerilor.
 • Schimbările hormonale: Modificările hormonale din timpul sarcinii pot afecta ligamentele și articulațiile, contribuind la disconfortul pelvin.
 • Stresul asupra articulațiilor: Pe măsură ce corpul se pregătește pentru naștere, articulațiile pelvine se pot relaxa și se pot întinde, ceea ce poate duce la dureri pelvine.
 • Poziția fătului: Poziția și poziționarea fătului în uter pot afecta presiunea exercitată asupra pelvisului și pot provoca dureri.

Tratamentul și gestionarea durerilor pelvine în sarcină

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice durere pelvină pe care o experimentați în timpul sarcinii. În funcție de cauză și severitatea durerii, pot fi recomandate următoarele măsuri de gestionare:

 • Exerciții de întindere: Anumite exerciții de întindere și întărire a mușchilor pelvieni pot ajuta la reducerea disconfortului.
 • Aplicarea căldurii sau a gheții: Aplicarea căldurii sau a gheții pe zona pelvină poate ajuta la reducerea inflamației și a disconfortului.
 • Masaj terapeutic: Un masaj terapeutic specializat poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și la ameliorarea durerii pelvine.
 • Medicație: În unele cazuri, medicul dumneavoastră vă poate recomanda medicamente sigure pentru a controla durerea.

Durerile pelvine în timpul sarcinii pot fi neplăcute, dar există numeroase modalități de gestionare și tratament disponibile pentru a vă ajuta să faceți față acestui simptom. Este important să comunicați întotdeauna cu medicul dumneavoastră pentru a evalua cauza și a primi îndrumare adecvată în gestionarea durerilor pelvine în sarcină.

Prevenirea durerilor pelvine în sarcină

Pentru a preveni sau reduce durerile pelvine în timpul sarcinii, este recomandat să aveți în vedere următoarele:

Recomandări pentru prevenirea durerilor pelvine în sarcină Descriere
Exerciții regulate Efectuarea exercițiilor fizice regulate, adaptate sarcinii, poate întări mușchii pelvieni și poate ajuta la menținerea flexibilității.
Adoptarea unei poziții corecte Stând sau așezându-vă cu spatele drept și susținându-vă corect greutatea corporală, puteți reduce presiunea asupra pelvisului.
Utilizarea suportului pelvian Folosirea unui centurion de suport pelvian poate oferi sprijin suplimentar și poate ajuta la menținerea unei poziții corecte a corpului.

Întrebări frecvente despre durerile pelvine în sarcină

În continuare, sunt prezentate câteva întrebări frecvente despre durerile pelvine în timpul sarcinii:

 • Care este diferența dintre durerile pelvine normale și cele care ar putea indica o problemă mai gravă?
 • Este sigur să folosesc medicamente pentru durerea pelvină în timpul sarcinii?
 • Cât de des ar trebui să raportez durerile pelvine medicului meu?


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu