Hernie hiatală simptome

Hernia hiatală este o afecțiune în care o parte a stomacului se deplasează în sus în cavitatea toracică prin deschiderea diafragmei numită hiatus. Această condiție poate să nu producă simptome, dar în unele cazuri, pacienții pot experimenta diverse simptome neplăcute. În acest articol, vom explora simptomele herniei hiatale, opțiunile de tratament, inclusiv tratamentul fără operație, și alte aspecte relevante ale acestei afecțiuni.

Simptome ale herniei hiatale

Simptomele herniei hiatale pot varia de la persoană la persoană. Unele dintre cele mai comune simptome includ:

  • Arsură retrosternală (arsură în piept)
  • Regurgitare acidă sau alimentară
  • Durere în piept sau disconfort
  • Esență dificilă (disfagie)
  • Respirație urât mirositoare (halitoză)

Este important de menționat că unele persoane cu hernie hiatală pot să nu prezinte simptome sau pot avea simptome ușoare care nu le afectează semnificativ calitatea vieții.

Tratamentul herniei hiatale

Opțiunile de tratament pentru hernia hiatală pot varia în funcție de severitatea simptomelor și de gradul de disconfort al pacientului. În cazurile ușoare, modificări ale stilului de viață și medicamente pot fi suficiente pentru a controla simptomele. Acest tratament poate include:

  • Evitarea alimentelor grase, picante și a băuturilor alcoolice
  • Pierderea în greutate dacă este necesară
  • Evitarea mesei cu câteva ore înainte de culcare
  • Utilizarea de medicamente care reduc aciditatea gastrică

Tratament Hernie Hiatală Fără Operație

Pentru unii pacienți, tratamentul herniei hiatale fără operație poate fi o opțiune viabilă. Acest tratament se concentrează pe controlul simptomelor și prevenirea complicațiilor. În plus față de schimbările de stil de viață și medicamentele menționate mai sus, terapia de control al refluxului poate ajuta la ameliorarea disconfortului.

Schema Tratament Hernie Hiatală

Fiecare pacient poate avea nevoie de o schemă de tratament personalizată în funcție de severitatea simptomelor și de răspunsul la terapie. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a elabora cea mai potrivită schemă de tratament pentru hernia hiatală.

Hernie hiatală axială și hernie stomacală

În cazurile mai severe de hernie hiatală, cum ar fi hernia hiatală axială sau hernia stomacală, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a corecta afecțiunea. Această intervenție poate implica readucerea stomacului în abdomen și repararea orificiului diafragmatic.

Faqs despre hernia hiatală

Care sunt principalele simptome ale herniei hiatale?

Principalele simptome ale herniei hiatale includ arsură retrosternală, regurgitare acidă sau alimentară, durere în piept, esență dificilă și respirație urât mirositoare.

Există un tratament fără operație pentru hernia hiatală?

Da, pentru cazurile ușoare sau moderate, tratamentul fără operație poate implica schimbări ale stilului de viață, modificări alimentare și utilizarea de medicamente pentru controlul acidității stomacului.

Care este diferența între hernia hiatală axială și hernia stomacală?

Hernia hiatală axială implică deplasarea porțiunii superioare a stomacului în cavitatea toracică prin hiatus, în timp ce hernia stomacală se referă la o deplasare mai extinsă a stomacului în torace.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu