Infecția urinară în sarcină

Infecția urinară este o afecțiune comună care poate apărea la femeile însărcinate. Aceasta poate fi cauzată de diferiți factori, inclusiv schimbările hormonale și presiunea exercitată asupra vezicii urinare de către uterul în creștere.

Simptomele includ urinări frecvente, senzația de arsură sau durere la urinare și nevoia urgentă de a urina. Infecțiile urinare netratate pot duce la complicații precum pielonefrita (infecția rinichilor) sau naștere prematură.

De ce apar infecțiile urinare în sarcină?

Infecțiile urinare în sarcină apar mai frecvent din cauza schimbărilor hormonale, care pot reduce capacitatea organismului de a elimina bacteriile din tractul urinar. De asemenea, creșterea presiunii asupra vezicii urinare de către uterul în creștere poate duce la stagnarea urinei, creând un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Cum se tratează infecțiile urinare în sarcină?

Tratamentul infecțiilor urinare în sarcină poate include antibiotice, urmate de un tratament de întreținere pentru a preveni recidiva. Este important să urmați întotdeauna instrucțiunile medicului și să luați medicamentele exact așa cum v-au fost prescrise. De asemenea, este important să vă asigurați că beți suficientă apă pentru a ajuta la eliminarea bacteriilor din sistemul urinar.

Cum se previn infecțiile urinare în sarcină?

Unele modalități de a preveni infecțiile urinare în timpul sarcinii includ:

  • Urmați o igienă intimă adecvată
  • Urmați o dietă echilibrată și sănătoasă
  • Evitați să vă rețineți de a urina
  • Beți multă apă
  • Evitați să luați antibiotice fără prescripție medicală

Când să vă vedeți medicul?

Dacă aveți simptome de infecție urinară, este important să vă vedeți medicul cât mai curând posibil. Infecțiile urinare netratate pot duce la complicații serioase, inclusiv pielonefrită, care poate fi periculoasă pentru făt și mamă.

Infecțiile urinare în sarcină sunt o afecțiune comună, dar pot fi tratate și prevenite cu ajutorul unui plan de tratament adecvat și a unui stil de viață sănătos. Este important să vă vedeți medicul dacă aveți simptome de infecție urinară pentru a evita complicațiile și pentru a vă asigura că fătul dumneavoastră este în siguranță.

Întrebări frecvente

Aceasta este o listă de întrebări frecvente legate de infecțiile urinare în sarcină:

Întrebare Răspuns
Care sunt simptomele infecției urinare în sarcină? Simptomele includ urinări frecvente, senzația de arsură sau durere la urinare și nevoia urgentă de a urina.
Care sunt cauzele infecțiilor urinare în timpul sarcinii? Infecțiile urinare în sarcină apar mai frecvent din cauza schimbărilor hormonale și a presiunii exercitate asupra vezicii urinare de către uterul în creștere.
Cum se tratează infecțiile urinare în timpul sarcinii? Tratamentul poate include antibiotice și un tratament de întreținere pentru a preveni recidiva.
Cum se previn infecțiile urinare în timpul sarcinii? Unele modalități de prevenire includ o igienă intimă adecvată, o dietă echilibrată, evitarea reținerii de a urina și beți suficientă apă.
Când să vă vedeți medicul? Dacă aveți simptome de infecție urinară, este important să vă vedeți medicul cât mai curând posibil.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu