Osteoporoza simptome: cum le recunoaștem și tratăm?

Osteoporoza este o afecțiune caracterizată prin fragilitatea oaselor, care devin fragile și susceptibile la fracturi. Este important să cunoaștem simptomele osteoporozei și să înțelegem cum să recunoaștem această boală pentru a putea lua măsuri preventive și de tratament. În acest articol, vom explora simptomele osteoporozei, modalitățile de diagnostic, tratamentele disponibile, precum și informații despre testul de osteoporoză și prețurile practicate de Medlife. Să începem!

Simptomele osteoporozei

Simptomele osteoporozei pot să nu fie evidente în stadiile incipiente ale bolii. Cu toate acestea, pe măsură ce boala progresează, pot apărea semne și simptome care să atragă atenția. Iată câteva dintre cele mai comune simptome ale osteoporozei:

 • Dureri de spate sau dureri în zona coloanei vertebrale;
 • Pierderea înălțimii sau modificări ale posturii;
 • Fracturi frecvente, în special la nivelul încheieturilor, șoldurilor sau coloanei vertebrale;
 • Deformări ale coloanei vertebrale, cum ar fi cocoșarea;
 • Durere și sensibilitate la nivelul oaselor.

Cum se Diagnostichează Osteoporoza?

Pentru a stabili un diagnostic de osteoporoză, medicul va folosi diferite metode, inclusiv:

 1. Testul DEXA (densitometrie osoasă) – acesta măsoară densitatea osoasă și riscul de fractură;
 2. Examinarea radiografică – poate evidenția fracturile sau deformările osoase;
 3. Analizele de sânge – pentru a evalua nivelurile hormonilor și ale altor substanțe care afectează densitatea osoasă.

Tratamentul osteoporozei

Tratamentul osteoporozei are ca scop prevenirea fracturilor și creșterea densității osoase. Acesta poate implica următoarele:

 • Medicație pentru a întări oasele și a reduce pierderea de masă osoasă;
 • Suplimente de calciu și vitamina D;
 • Exerciții fizice pentru menținerea și îmbunătățirea forței osoase și a echilibrului;
 • Adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool.

Test Osteoporoza și Prețurile Medlife

Pentru a afla dacă suferiți de osteoporoză sau sunteți la risc, puteți să efectuați un test de osteoporoză. Medlife oferă astfel de servicii, iar prețurile pot varia în funcție de locație și tipul de test. Pentru informații detaliate despre testul osteoporozei și prețurile practicate de Medlife, vă recomandăm să contactați clinica lor sau să vizitați site-ul oficial.

Osteoporoza la Coloana

Osteoporoza poate afecta și coloana vertebrală, ceea ce poate duce la dureri intense și deformări ale acesteia. Tratamentul și managementul osteoporozei la nivelul coloanei vertebrale pot implica terapie fizică, medicamente specifice și consultații regulate cu medicul specialist.

Întrebări frecvente despre osteoporoză

Care sunt factorii de risc pentru osteoporoză?

Factorii de risc includ vârsta înaintată, sexul feminin, istoricul familial de osteoporoză, lipsa de exerciții fizice, consumul excesiv de alcool și fumatul.

Este osteoporoza reversibilă?

Deși nu este complet reversibilă, osteoporoza poate fi gestionată și tratată pentru a reduce riscul de fracturi și pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

Este necesar să fac un test de osteoporoză în mod regulat?

Este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră despre necesitatea efectuării unui test de osteoporoză în funcție de factorii de risc și de starea dumneavoastră de sănătate. Medicul va putea oferi cele mai bune recomandări în acest sens.

În concluzie, recunoașterea simptomelor osteoporozei și accesarea tratamentului pot contribui la menținerea sănătății oaselor și la prevenirea complicațiilor grave. Pentru teste de osteoporoză și tratament, puteți consulta Medlife și discuta cu medici specializați în domeniu.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu