Saptamana 36 de sarcina

In saptamana 36 de sarcina, cel mai probabil, te simti din ce in ce mai obosita si mai putin mobila decat in saptamanile anterioare. Nu este neobisnuit ca sarcina sa devina acum mai greu de suportat, mai ales daca te simti neplacut la nivelul spatelui sau al abdomenului.

Unele femei insarcinate incep sa aiba dureri de spate sau de solduri, mai ales daca au purtat o sarcina inainte. Durerile de spate in sarcina sunt adesea cauzate de cresterea greutatii copilului, care pune presiune pe muschii si ligamentele spatelui. De asemenea, o schimbare a gravitatii corpului poate face ca ligamentele din spate sa devina intinse si dureroase. In timpul sarcinii, corpul tau produce o cantitate mai mare de relaxina, o hormona care ajuta la relaxarea ligamentelor si la pregatirea pelvisului pentru nastere. Aceasta poate face ca articulatiile din spate sa fie mai instabile si mai predispuse la intinderi sau la dureri.

Pe langa durerile de spate, unele femei insarcinate incep sa aiba crampe in picioare, ceea ce poate fi cauzat de o deficienta de calciu sau de magneziu. Daca ai crampe in picioare, incearca sa te ridici in picioare si sa-ti intinzi piciorul degetelor de la picioare catre calcaie. Daca crampele persista sau sunt severe, discuta cu medicul tau despre suplimentele de calciu sau magneziu care ar putea ajuta.

In saptamana 36 de sarcina, este posibil sa simti ca ai mai putina energie sau sa te simti mai obosita decat inainte. Aceasta este normala, deoarece corpul tau lucreaza din greu pentru a sustine sarcina si pentru a se pregati pentru nastere. Incearca sa-ti faci timp pentru odihna si pentru somnul de noapte, chiar daca nu te simti obosita. Este important sa-ti asculti corpul si sa acorzi atentie semnalelor pe care ti le transmite.

De asemenea, in saptamana 36 de sarcina, pot aparea si alte simptome, cum ar fi cresterea urinara sau umflarea picioarelor sau a mainilor. Aceste simptome sunt normale si pot fi cauzate de cresterea greutatii copilului, care pune presiune pe organele din abdomen si pe vasele de sange. Daca simptomele sunt severe sau neplacute, discuta cu medicul tau despre modalitatile de gestionare a acestora.

Pe langa simptomele fizice, in saptamana 36 de sarcina, este posibil sa simti si o gama larga de emotii. Este normal sa te simti anxioasa sau ingrijorata inainte de nastere, mai ales daca este prima ta sarcina. Incearca sa vorbesti cu medicul tau sau cu un terapeut despre emotiile tale si despre orice nelinisti sau temeri pe care le ai. Este important sa-ti exprimi emotiile si sa obtii sprijinul de care ai nevoie pentru a trece prin aceasta perioada dificila.

In concluzie, saptamana 36 de sarcina este o etapa importanta in dezvoltarea copilului tau si in pregatirea corpului tau pentru nastere. Este normal sa ai dureri de spate, crampe in picioare si alte simptome fizice, precum si o gama larga de emotii. Este important sa-ti asculti corpul si sa acorzi atentie semnalelor pe care ti le transmite. Discuta cu medicul tau despre orice ingrijorare sau neliniste pe care le ai si obtine sprijinul de care ai nevoie pentru a trece prin aceasta perioada dificila.

Simptome

În săptămâna 36 de sarcină, este posibil să simțiți că aveți mai puțină energie sau să vă simțiți mai obosiți decât înainte. Acest lucru este normal, deoarece corpul dvs. lucrează din greu pentru a susține sarcina și pentru a se pregăti pentru naștere. Încercați să vă faceți timp pentru odihnă și pentru somnul de noapte, chiar dacă nu vă simțiți obosiți. Este important să vă ascultați corpul și să acordați atenție semnalelor pe care vi le transmite.

Întrebări frecvente

Întrebare Răspuns
Cum pot gestiona durerile de spate? Durerile de spate în sarcină pot fi gestionate prin modificări ale poziției, exerciții de întindere și exerciții fizice ușoare recomandate de medicul dvs.
Este normal să simt crampe în picioare? Da, crampele în picioare pot apărea în timpul sarcinii și pot fi cauzate de o deficiență de calciu sau magneziu. Este important să discutați cu medicul dvs. despre suplimente care ar putea ajuta.
Cum pot gestiona creșterea urinară? Creșterea urinară este normală în timpul sarcinii. Este important să beți multă apă și să faceți pauze regulate pentru a merge la toaletă.

Emoții

De asemenea, în săptămâna 36 de sarcină, pot apărea și alte simptome, cum ar fi creșterea urinară sau umflarea picioarelor sau a mâinilor. Aceste simptome sunt normale și pot fi cauzate de creșterea greutății copilului, care pune presiune pe organele din abdomen și pe vasele de sânge. Dacă simptomele sunt severe sau neplăcute, discutați cu medicul dvs. despre modalitățile de gestionare a acestora.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu