Senzatie de burta grea in sarcina

Cand vine vorba de sarcina, multe femei se confrunta cu diverse simptome neplacute, iar senzatia de burta grea este una dintre ele. Aceasta poate fi destul de deranjanta si inconfortabila, dar este un aspect comun al experientei sarcinii.

Când apare senzatia de burta grea in sarcina?

Senzatia de burta grea poate sa apara in diferite momente ale sarcinii. Unii femei pot sa o simta inca din primele saptamani, in timp ce altele pot sa o experimenteze mai tarziu, pe masura ce fatul creste si se dezvolta.

Cauzele senzatiei de burta grea in sarcina

Există mai multe cauze posibile ale senzatiei de burta grea in sarcina:

 • Creșterea uterului: Pe masura ce fatul creste si se dezvolta, uterul mamei se extinde pentru a-i oferi suficient spatiu. Aceasta poate duce la o senzatie de greutate sau presiune in abdomen.
 • Retentie de apa: Unele femei retin apa in timpul sarcinii, ceea ce poate contribui la senzatia de burta grea.
 • Constipatia: Constipatia este comuna in timpul sarcinii si poate provoca, de asemenea, senzatia de burta grea sau umflata.
 • Indigestia: Schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot duce la indigestie, ceea ce poate provoca senzatia de burta grea.

Cum sa faci fata senzatiei de burta grea in sarcina

Daca te confrunti cu senzatia de burta grea in timpul sarcinii, exista cateva lucruri pe care le poti incerca pentru a o gestiona:

 • Mananca mese mici si dese: Mananca mai multe mese mici pe parcursul zilei in loc de cateva mese mari. Acest lucru poate ajuta la evitarea suprasolicitarii stomacului si la reducerea senzatiei de greutate.
 • Bea multa apa: Consumul adecvat de apa poate ajuta la prevenirea retentiei de apa si poate imbunatati digestia, reducand astfel senzatia de burta grea.
 • Evita alimentele care provoaca indigestie: Evita alimentele picante sau grele care pot agrava senzatia de burta grea.
 • Stai activa: Miscarea usoara, precum mersul pe jos, poate ajuta la imbunatatirea digestiei si la ameliorarea senzatiei de burta grea.

Cand sa ceri ajutor medical

Daca senzatia de burta grea devine severa sau persistenta, ar trebui sa consulti un medic. De asemenea, ar trebui sa soliciti asistenta medicala daca experimentezi alte simptome asociate, cum ar fi dureri abdominale severe sau sangerari vaginale.

In concluzie, senzatia de burta grea in sarcina poate fi deranjanta, dar este un aspect comun al experientei sarcinii. Este important sa stii cum sa faci fata acestei senzatii si cand sa ceri ajutor medical daca devine necesar.

Senzatie de greutate pelvina in sarcina

Pe langa senzatia de burta grea, unele femei pot experimenta si senzatia de greutate pelvina in timpul sarcinii. Aceasta poate fi cauzata de mai multi factori legati de procesul de gestatie.

Când apare senzatia de greutate pelvina in sarcina?

Senzatia de greutate pelvina poate sa apara in diverse etape ale sarcinii, in special pe masura ce fatul creste in dimensiune si exercita presiune asupra pelvisului si organelor din zona pelvina.

Cauze posibile ale senzatiei de greutate pelvina: Descriere
Presiunea fatului asupra pelvisului Pe masura ce fatul creste, poate exercita presiune asupra pelvisului, cauzand senzatia de greutate pelvina.
Relaxarea ligamentelor pelviene Pe masura ce corpul se pregateste pentru nastere, ligamentele pelviene se pot relaxa, ceea ce poate contribui la senzatia de greutate.
Presiunea uterului marit asupra pelvisului Uterul marit poate apasa pe organele din zona pelvina, provocand senzatia de greutate pelvina.

Cum sa faci fata senzatiei de greutate pelvina in sarcina

Daca experimentezi senzatia de greutate pelvina in timpul sarcinii, poti incerca urmatoarele strategii pentru a o gestiona:

 • Odihneste-te: Poate fi util sa iti iei pauze regulate si sa te odihnesti, pentru a reduce presiunea asupra pelvisului.
 • Foloseste suport pentru abdomen: Unele femei gasesc confort in utilizarea unui suport special conceput pentru sustinerea abdomenului si a regiunii pelviene.
 • Evita ridicarea greutatilor: Evita sa ridici obiecte grele, deoarece aceasta poate agrava senzatia de greutate pelvina.

Întrebări frecvente

1. Care sunt cauzele senzatiei de greutate pelvina in sarcina?

2. Cum pot fi gestionate senzatiile de greutate pelvina in timpul sarcinii?

3. Cand ar trebui sa ceri ajutor medical pentru senzatia de greutate pelvina?


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu