Durerile de burtă în săptămâna 38 de sarcină

În săptămâna 38 de sarcină, este posibil să resimți dureri de burtă. Acestea pot fi cauzate de mai mulți factori, inclusiv creșterea uterului și presiunea exercitată asupra organelor din jurul său. În acest articol, vom explora cauzele durerilor de burtă în săptămâna 38 de sarcină, modalitățile de ameliorare a acestora și când să consulți un medic.

Cauzele durerilor de burtă în săptămâna 38 de sarcină

În această etapă a sarcinii, uterul este extrem de mărit și exercită presiune asupra organelor din jurul său. Acest lucru poate duce la dureri de burtă, care pot fi resimțite în diferite moduri. Unele dintre cauzele comune ale durerilor de burtă în săptămâna 38 de sarcină includ:

  • Uterul mărit: Uterul în creștere presează pe alte organe, cum ar fi intestinele și vezica urinară, ceea ce poate provoca disconfort sau durere.
  • Contracții Braxton Hicks: Aceste contracții false sunt normale în timpul sarcinii și pot fi resimțite ca dureri de burtă. Ele sunt mai slabe decât contracțiile de naștere și nu sunt regulate.
  • Poziția copilului: Dacă copilul este într-o poziție care exercită presiune asupra unor nervi sau organe, acest lucru poate provoca dureri de burtă.

Modalități de ameliorare a durerilor de burtă în săptămâna 38 de sarcină

Există mai multe modalități de ameliorare a durerilor de burtă în săptămâna 38 de sarcină. Unele dintre acestea includ:

  • Odihnă: Încercați să vă odihniți și să vă relaxați cât mai mult posibil.
  • Poziții de odihnă: Schimbați poziția pentru a găsi confort, cum ar fi stând pe partea stângă sau așezându-vă pe spate cu o pernă sub genunchi.
  • Masaj: Un masaj ușor în zona durerii poate ajuta la ameliorarea disconfortului.

Când să consulți un medic

Dacă durerile de burtă sunt severe, persistente sau însoțite de alte simptome, cum ar fi sângerarea vaginală sau scurgeri vaginale anormale, este important să consultați un medic. Acestea ar putea fi semne ale unor complicații mai grave, cum ar fi travaliul prematur sau pre-eclampsia.

Întrebări frecvente

Q: Este normal să am dureri de burtă în săptămâna 38 de sarcină?

A: Da, este normal să resimțiți dureri de burtă în această perioadă, deoarece uterul crește și exercită presiune asupra organelor din jurul său.

Q: Cum pot ameliora durerile de burtă în săptămâna 38 de sarcină?

A: Odihna, schimbarea poziției și masajul ușor pot ajuta la ameliorarea disconfortului.

Q: Când ar trebui să consult un medic pentru dureri de burtă în săptămâna 38 de sarcină?

A: Dacă durerile sunt severe, persistente sau însoțite de alte simptome, ar trebui să consultați un medic pentru a exclude complicații grave.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu