Simptome fibrom – cum identifici problemele legate de fibroame uterine

Aflarea simptomelor asociate fibroamelor uterine este un pas crucial în gestionarea sănătății tale. Fibroamele uterine sunt tumori benigne care se dezvoltă în țesutul muscular al uterului. Acestea pot cauza disconfort și probleme de sănătate dacă nu sunt diagnosticate și tratate corect. În acest articol, vom explora simptomele fibromelor uterine și modalitățile de tratament, inclusiv embolizarea fibromului uterin și operația fibromului uterin oferite de MedLife.

Simptomele fibromelor uterine

Simptomele fibromelor uterine pot varia de la o femeie la alta și pot depinde de mărimea, numărul și poziția fibromului în uter. Iată câteva dintre cele mai comune simptome:

  • Dureri pelvine sau disconfort
  • Sângerări menstruale abundente
  • Creștere a volumului uterului
  • Dureri în timpul actului sexual
  • Frecvente urinări sau senzație de presiune în vezică

Este important de menționat că nu toate femeile cu fibroame uterine prezintă simptome. Unele fibroame pot fi descoperite accidental în timpul unei examinări ginecologice de rutină.

Fibrom uterin tratament

Tratamentul fibromului uterin depinde de simptomele tale, vârsta, dorința de a avea copii în viitor și de mărimea și poziția fibromului. În unele cazuri, fibroamele pot fi monitorizate doar periodic. Pentru altele, tratamentul poate fi necesar. Modalitățile de tratament includ:

1. Observație și Monitorizare

Dacă fibroamele sunt mici și nu provoacă simptome severe, medicul tău poate recomanda doar observație și monitorizare regulate. În această situație, nu este necesar un tratament agresiv.

2. Medicamente

Pentru a controla simptomele precum sângerările abundente sau durerile, pot fi prescrise medicamente precum contraceptive orale sau medicamente antiinflamatoare non-steroidiene (AINS).

3. Embolizare Fibrom Uterin

Embolizarea fibromului uterin este o procedură minim invazivă în care se blochează aportul de sânge către fibrom, determinându-l să se micsoreze. Aceasta poate fi o opțiune bună pentru femeile care doresc să evite intervenția chirurgicală tradițională.

4. Operație Fibrom Uterin

Pentru fibroamele mari sau în cazurile în care alte tratamente nu au avut succes, operația fibromului uterin poate fi necesară. Prețul operației fibromului uterin la MedLife poate varia în funcție de complexitate și de necesitățile individuale ale fiecărei paciente.

Fibrom ovarian și alte aspecte

Fibromele uterine nu trebuie confundate cu fibroamele ovariene. Fibroamele ovariene sunt tumori care se dezvoltă în ovare. Acestea au simptome și tratamente diferite. Este important să consulți un medic pentru a obține un diagnostic corect și pentru a discuta despre opțiunile de tratament potrivite pentru tine.

Care sunt factorii de risc pentru dezvoltarea fibromelor uterine?

Factorii de risc includ vârsta (afectează mai frecvent femeile în vârstă de 30-40 de ani), istoricul familial, obezitatea și originea afro-americană.

Cum pot să aflu dacă am fibroame uterine?

Un medic poate diagnostica fibroamele uterine printr-un examen fizic și teste imagistice precum ultrasunetele sau rezonanța magnetică (RMN).

Embolizarea fibromului uterin este dureroasă?

Procedura de embolizare fibromului uterin este în general bine tolerată și se efectuează sub anestezie locală sau generală. Disconfortul după procedură este în general gestionabil cu medicamente pentru durere.

Cât costă operația fibromului uterin la MedLife?

Costul operației fibromului uterin la MedLife poate varia în funcție de complexitatea cazului și de evaluarea medicală. Este recomandat să discuți cu un specialist pentru a obține o estimare personalizată.

Așadar, este esențial să fii conștientă de simptomele fibromelor uterine și să consulți un medic pentru un diagnostic și opțiuni de tratament potrivite pentru tine. Atât embolizarea fibromului uterin, cât și operația fibromului uterin sunt opțiuni viabile, iar MedLife îți poate oferi îngrijire de înaltă calitate în această privință.


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu