dureri de burta in timpul sarcini

Atunci când ești însărcinată, este perfect normal să simți disconfort sau dureri în diferite părți ale corpului, inclusiv în zona abdominală. Totuși, este important să fii conștientă de orice senzație neobișnuită sau durere persistentă, deoarece acestea ar putea indica o problemă mai serioasă. În acest articol, vom discuta despre durerile de burtă în timpul sarcinii, cauzele lor posibile și când ar trebui să consulți un medic.

Cauze comune ale durerilor de burtă în timpul sarcinii

Există mai multe cauze comune ale durerilor de burtă în timpul sarcinii, iar acestea pot varia în funcție de etapa sarcinii și de schimbările fizice care apar în corpul tău. Unele dintre aceste cauze includ:

 • Senzația de întindere a ligamentelor: Pe măsură ce uterul se extinde pentru a permite creșterea bebelușului, ligamentele care îl susțin pot fi întinse, ceea ce poate provoca dureri în partea inferioară a abdomenului, de obicei, în partea laterală sau în zona pelviană.
 • Constipația: Schimbările hormonale care au loc în timpul sarcinii pot afecta digestia, ceea ce poate duce la constipație și, implicit, la dureri de burtă.
 • Creșterea uterului: Pe măsură ce bebelușul crește, uterul se extinde și poate exercita presiune asupra altor organe din abdomen, provocând disconfort sau dureri.
 • Braxton Hicks: Aceste contracții uterine false pot provoca dureri în partea inferioară a abdomenului și pot fi confundate uneori cu durerile de travaliu.
 • Infecții ale tractului urinar: Femeile însărcinate sunt mai predispuse la infecțiile tractului urinar, care pot provoca dureri în partea inferioară a abdomenului și alte simptome.

Când să consulți un medic

În general, durerile de burtă în timpul sarcinii sunt normale și nu necesită tratament medical. Cu toate acestea, este important să fii atentă la orice simptome suplimentare care pot indica o problemă mai serioasă, cum ar fi:

 • Sângerare vaginală
 • Scădere bruscă în mișcările bebelușului
 • Febră
 • Grețuri severe sau vărsături
 • Dureri de burtă severe sau continue

Dacă ai oricare dintre aceste simptome, este important să consulți imediat un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

Durerile de burtă în timpul sarcinii pot fi normale, dar este important să fii conștientă de orice simptome suplimentare care pot indica o problemă mai serioasă. Dacă ai orice îngrijorări sau întrebări, nu ezita să consulți un medic pentru sfaturi și tratament adecvat.

Tratamente și măsuri de prevenire

Există câteva tratamente și măsuri de prevenire pe care le poți lua pentru a gestiona durerile de burtă în timpul sarcinii:

Tratament/Prevenire Descriere
Stai hidratată Bea multă apă pentru a preveni constipația și pentru a menține hidratarea.
Fă exerciții ușoare Exercițiile ușoare, cum ar fi mersul pe jos, pot ajuta la menținerea sănătății și la ameliorarea durerilor de burtă.
Stai la odihnă Odihna adecvată poate ajuta la reducerea durerilor de burtă și a altor simptome neplăcute.
Consultă un medic Dacă durerile de burtă sunt severe sau persistente, este important să consulți un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

Întrebări frecvente

În continuare, vom răspunde la câteva întrebări frecvente legate de durerile de burtă în timpul sarcinii:

 • Care sunt cauzele comune ale durerilor de burtă în timpul sarcinii?
 • Când ar trebui să-mi fac griji dacă am dureri de burtă în timpul sarcinii?
 • Există anumite tratamente pe care le pot lua pentru a gestiona durerile de burtă în timpul sarcinii?
 • Care sunt semnele care ar trebui să mă determine să merg la medic?


Vezi și:

Asher

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Asher

Lasă un comentariu